About

O CHEF

Πάμε πίσω, περίπου 9 χρόνια, στο 2011. Αθήνα, αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Ο κόσμος κινείται βιαστικός και αγχωμένος αναζητώντας πληροφορίες στις οθόνες αναχωρήσεων. Μισό λεπτό. Κάπου μέσα στο πλήθος των ταξιδιωτών, ένας νέος περιμένει στην αναμονή και διαβάζει ένα Ισπανικό-Ελληνικό λεξικό. Δείχνει αποφασισμένος. Επ, αυτός είμαι εγώ! Ο 18χρονος εαυτός μου, που μόλις έχει αποφοιτήσει από την Ελβετική σχολή μαγειρικής «Alpine». Λίγα λεπτά πριν κάνω το ταξίδι της ζωής μου, και με λιγότερα από 100€ στη τσέπη. Μια… θύελλα σκέψεων με κατακλύζει. Που πάω; Μήπως είχαν δίκιο όσοι μου είπαν ότι δεν θα μπορέσω να ανταπεξέλθω; Ντιν ντον. Σας καλωσορίζουμε στην πτήση για Μαδρίτη. Τελικός μου προορισμός το Λασάρτε ένα χωριό λίγο έξω από το Σαν Σεμπαστιάν, τη Μέκκα της παγκόσμιας γαστρονομίας.

Κατευθύνομαι προς το 29ο εστιατόριο της παγκόσμιας κατάταξης, το περίφημο «Martin Berasategui»

βραβευμένο με 3 αστέρια Michelin την υπέρτατη γαστρονομική βράβευση ενός εστιατορίου. Στην αρχή φοβόμουν, αλλά τελικά άκουσα μόνο το δικό μου ένστικτο και αυτούς που με στήριξαν, τη μητέρα μου και τον Σεφ-Μέντορα, τον Tony. Αυτόν που μου είπε: Λάμπρο, μην ακούς κανέναν αγόρι μου, πήγαινε και θα με θυμηθείς! Ο φόβος απλά σου δείχνει το σωστό δρόμο.

Και η περιπλάνησή μου στον μαγικό κόσμο της υψηλής γαστρονομίας άρχισε…

Όποιος ακούει αυτή την ιστορία συνήθως λέει ότι είχα άγνοια κινδύνου. Να σας πω όμως τι πιστεύω εγώ; Μου αρέσει να τολμώ. Από μικρός! Και είμαι σίγουρος ότι γι΄αυτόν ακριβώς τον λόγο μπόρεσα να ανταπεξέλθω και στη σχολή μαγειρικής αλλά και οπουδήποτε μαθήτευσα ή εργάστηκα, από βοηθός έως ηγέτης της ομάδας μαθαίνοντας πάντα από τις προκλήσεις και τα λάθη μου. Από το Grace Mykonos Boutique Hotel, το εστιατόριο Martin Berasategui στο Σαν Σεμπαστιάν, το Ritz Carlton Abama Golf & Spa Resort στη Τενερίφη, το «Kabuki Wellinghton Sushi Restaurant», βραβευμένο με 1 αστέρι Michelin εστιατόριο στη Μαδρίτη, αλλά και τις κουζίνες στην Ελλάδα, στις οποίες μετέτρεψα τη γνώση που είχα αποκομίσει από το εξωτερικό σε έμπνευση για προσωπική εξέλιξη και δημιουργία.

Μέσα σε όλα αυτά, το γιαπωνέζικο φαγητό ήταν κάτι που με κέρδισε τόσο για την δεξιοτεχνία του, όσο αλλά και για τη σωματική και πνευματική πειθαρχία που απαιτεί.

Το 2017 συμμετείχα στο τηλεοπτικό διαγωνισμό MasterChef όπου και κέρδισα το πρώτο βραβείο. Αυτή τη περίοδο και για 3η συνεχόμενη χρονιά, μοιράζομαι τη γνώση μου, στην πρωινή εκπομπή του Star Chanell ‘Στη φωλιά των Κου Κου’, δημιουργώντας προσιτές συνταγές για το καθημερινό οικογενειακό τραπέζι και όχι μόνο! Παράλληλα δραστηριοποιούμαι με την ιδέα που ξεκίνησα να δημιουργώ το 2015,

τα μείγματα μπαχαρικών μου Flavorits, που στόχος τους είναι να δώσουν ζωή στο φαγητό, με ευκολία και λιγότερη σκέψη!

Γεννήθηκα στις ΗΠΑ στο Lawrence της Μασαχουσέτης, με καταγωγή από το νησί της Σάμου όπου και μεγάλωσα και που απέκτησα τις πρώτες μου μαγειρικές επιρροές από το φαγητό της γιαγιάς μου!