Πώς να Έχεις Ετοιμη Σαλάτα για 5 Μέρες σε 10’ και να Γλυτώσεις Χρήμα και Χρόνο

Αν κινείσαι έξυπνα μπορείς να καταφέρεις πολύ περισσότερα από αυτά που νομίζεις ότι μπορείς και να αφήσεις τις δικαιολογίες του στυλ δεν προλαβαίνω για άλλους. To σωστό time management (διαχείριση χρόνου) είναι ότι ακριβώς χρειάζεσαι!

Θα μου πεις: Μα καλά, που κολλάει το time management με τα μαρούλια?

Γενικά επικρατεί πολύ το ”δεν προλαβαίνω”. Μια ‘μπανάλ’ απάντηση σε αυτό μπορεί να είναι το ‘αν θες όλα γίνονται!’. Εγώ θα σου πω το εξής, ‘αν ψάχνεσαι όλα γίνονται!’.  Γι’αυτό λοιπόν από την στιγμή που διαβάζεις αυτό το άρθρο και σε κέντρισε ο τίτλος.

Δώσε βάση γιατί θα δείς μια πολύ πρακτική και γρήγορη διαδικασία που θα το κάνεις και θα με θυμάσαι όταν φτιάχνεις μια σαλάτα σε λιγότερο από 1 λεπτό, όποτε θέλεις!

Ναι, ναι!

Ας αρχίσουμε με την ποσότητα και το είδος των σαλατικών. Προσωπικά όταν αγοράζω σαλάτες από την λαϊκή κάνω το εξής μείγμα:

  • 2 κόκκινες λόλες (lolo rosso)
  • 2 πράσινες λόλες(lolo verde)
  • 2 γαλλικές σαλάτες
  • 1 μαρούλι Romaine
  • 2 ματσάκια ρόκα

Αυτή είναι μια αρκετά μεγάλη ποσότητα σαλατικών που μπορεί να μου δώσει περίπου στις 10++ ατομικές σαλάτες. Το ποιά σαλατικά θα αναμείξεις είναι στη δική σου επιλογή και γούστο.

Η διαδικασία έχει ως εξής:

Τιπ: Για να γλυτώσεις κάποιο χρόνο κάνε το εξής κόλπο για τον εξής λόγο. Οι κόκκινες και οι πράσινες λόλες συνήθως έχουν αρκετό χώμα μέσα στα φύλλα τους. Οπότε για να βγάλεις το πολύ χώμα και να μην ‘βρομίσεις’ τα υπόλοιπα σαλατικά που είναι αρκετά καθαρά όπως η γαλλική σαλάτα που σπάνια έχει χώμα, γέμισε ένα μεγάλο μπολ με νερό και βούτηξε τα μέσα έτσι ώστε να φύγουν τα πολλά χώματα.

Λογικά το νερό θα δείχνει κάπως έτσι..

Τάπωσε καλά και γέμισε την γούρνα της κουζίνας με νερό και ρίξε τα φύλλα μεμονωμένα ένα-ένα μέσα. Πρόσθεσε μια κουταλιά της σούπας αλάτι. Το αλάτι βοηθάει στο να ‘τραβήξουμε προς τα ‘έξω διάφορα ζωύφια που τυχών υπάρχουν που σύνήθως όσο περισσότερα υπάρχουν τόσο καλύτερα και με ελάχιστα φυτοφάρμακα τα σαλατικά.

Προσθέτεις ένα σφηνάκι ξύδι και ανακατεύεις πολύ καλά με το χέρι για να πάει παντού. Το ξύδι ‘σκοτώνει’ τους μικρο-οργανισμούς και απολυμαίνουμε τα σαλατικά.

Άφηνουμε για 7-10 λεπτά και στη συνέχεια χωρίς να αναταράξεις πολύ το νερό βγάλε τα σαλατικά και άδειασε το νερό από την γούρνα. Καθάρισε την από τα χώματα και επανέλαβε την διαδικασία ΧΩΡΙΣ το αλάτι και το ξύδι για τουλάχιστον 2 φορές ή έως ότου το νερό είναι καθαρό.

Μόλις τα βγάλεις από το νερό κόψε τα με το χέρι σε κομμάτια μεγέθους που μπορείς να φας.

Με ένα στεγνωτήριο λαχανικών που μπορείς να βρεις πολύ εύκολα σε είδη σπιτιού με λιγότερο από 5 ευρώ στέγνωσε ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ τα σαλατικά.

Τοποθέτησε τα σε ένα αεροστεγές δοχείο αλλά μην τα στριμώξεις πολύ μέσα σε αυτό.

Τώρα για να διατηρήσεις τις σαλάτες σου φρέσκες μέχρι και σχεδόν 1 εβδομάδα (ΝΑΙ!) βρέξε ελαφρώς χαρτί κουζίνας και τοποθέτησε το στην επιφάνεια των σαλατικών.

Αποθήκευσε στο ψυγείο! Αυτό ήταν!